6 Eylül 2010 Pazartesi

Muhabbet Allah'a olmalı, Allah için olmalı

"Güzel değil batmakla gaîb olan bir mahbub. Çünki: Zevale mahkûm hakikî güzel olamaz. Aşk-ı ebedî için yaratılan ve ayîne-i Samed olan kalb ile sevilmez ve sevilmemeli..!"


Bu konuda ufak bir kıssa zikretmek istiyorum. Muhabbet Allah'a değil geçiçi şeylere olunca bakalım sonuçları ne oluyor.

Dört yıl öncesiydi. Bir genç vardı. Beş vakit namazını kılar, Kuran okur, şevkle Allah'a ibadet ederdi. O yaz umreye de gitmişti, Kabe'ye yüz sürmüştü. Ancak bu genç 20'li yaşlarındaydı, şehvani istekleri doruktaydı. Birini sevip evlenmeyi çok istiyordu. Bunun için çok dua etti. Elbette bunun gayrimeşru yollarla olmasını istemiyordu.

Ailesi vasıtasıyla tam istediği gibi olduğunu sandığı terbiyeli, ahlaklı ve de çok güzel bir kız tanıdı. Onu çok sevdi. Kız da onu sevdi. Başta her şey Allah rızası içindi ancak bu genç zamanla ondan başka bir şey düşünmez oldu.

Kızla erkek arasındaki aşk alevlendikçe, nefislerine hakim olamamaya başladılar. Aileleri de dinlerine bağlı insanlar olmasına rağmen, onlara en büyük kötülüğü yaptılar ve bu iki genç birbirlerini daha iyi tanısınlar diye onları yalnız bırakmaya başladılar. Önce erkek kızın elini tuttu, kız gülümsedi. Zaman geçti erkek onu yanağından öptü, kız izin verdi. Sonra dudak dudağa bile öpüşmeye başladılar. Hatta fırsat bulup aynı yatağa girmeye daha da ileriye gitmeye başladılar. Neyse ki nişanlandılar, nasıl olsa evleniriz diye kendilerini avutmaya başladılar.

Tabi ki ibadetler aksamıştı, ne o abid gençten ne de o terbiyeli kızdan eser kalmıştı. Allah rızası için başlayan bir birliktelik, hatalar hatalar üstüne gelince ikisini de perişan etmişti. Öyle bir bataklığa saplanmışlardı ki bir türlü çıkmak mümkün değildi.

Tüm bunlara rağmen sonunda muratlarına ermek üzereydiler. Evleneceklerdi. Düğün tarihleri bile belirlenmişti ki aileler arasında anlaşmazlık çıktı ve iki genç birbirinden ayrılmak zorunda kaldılar.

Neticede oğlan perişan, kız perişan, aileler perişan, şeytan ise zevkten dört köşe...


"Ey iman edenler, şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, (bilsin ki) gerçekten o (şeytan) çirkin utanmazlıkları ve kötülüğü emreder." (Nur Suresi, 21)

Hiç yorum yok: