9 Haziran 2010 Çarşamba

Sözler

Şu dünyada aczin ve fakrin hadsizdir. Düşmanın, ihtiyaçların nihayetsizdir. Madem öyledir, sen de Allah'ın ismini al ki bütün kainatın dilenciliğinden ve her hadisenin karşısında titremekten kurtulasın.

Bir padişahın kıymetli bir hediyesini sana getiren bir miskin adamın ayağını öpüp, hediye sahibini tanımamak ne derece ahmaklık ise, öyle de; görünüşte yedirip içirenleri övüp sevmek, Gerçek nimet verici olan Allah'ı unutmak; ondan bin derece daha ahmaklıktır.

Gerçek nimet verici olan Allah, bizden o kıymetli nimetlere, mallara bedel istediği fiat ise üç şeydir: biri zikir, biri şükür, diğeri ise fikirdir.



Selamet ve emniyet, yanlız İslamiyette ve imandadır. Küfür veya gaflet nazarından bakan için bu dünya bir matem yeri; iman nazarından bakan için ise bu dünya Allah'ın zikredildiği, insan ve cinlerin imtihan yeridir. Demek iman bir manevi Tuba-i Cennet çekirdeği taşıyor. Küfür ise manevi bir Zakkum-u Cehennem tohumunu saklıyor.


İnsan zayıftır; belaları çok... Fakirdir; ihtiyacı pek bol.. Acizdir; hayat yükü pek ağır... Eğer, Kadir-i Zülcelal'e dayanıp tevekkül etmezse ve itimad edip teslim olmazsa, vicdanı daima azap içinde kalır.


Her kim fani hayatı esas maksat yapsa, zahiren bir cennet içinde olsa da manen cehennemdedir.





Kaynak: Sözler

Hiç yorum yok: